Keramiker Karoline Illum

 

 

Værksted udefra

I Sondrup Bed & Breakfast kan du nyde din morgenmad fra unikt håndlavet service. Stedets ejer, Karoline, er også kunsthåndværker, og krus, tallerkener m.m. bliver til i det lille værksted ved siden af huset.

Karoline_Illum_keramik_66

I orangeriet findes et bredt udvalg af det service jeg skaber på værkstedet. Det står til fri afbenyttelse og kan også købes med hjem.

14. og 15. marts 2020 er der kursus i orangeriet igen.

Natur og porcelæn er specialet her i skovens dybe stille ro, og i år bliver temaet at skabe tableauer og opsatser til skønne air plant’s.

I weekenden havde jeg besøg af 10 florister, som skulle eksperimenterer med natur og porcelæn. Orangeriet summede af energi og skaberglæde og mange smukke kreationer blev skabt. Næste weekend kommer et nyt hold florister – det bliver så godt 🙂

Bi kopper

Køb en ‘BEVAR BIERNE-KOP’ og støt en vigtig sag med 25,- kr!
En kop koster 225,-

Jeg kommer fra Ærø. Der tumlede jeg rundt i klinterne ved Tranderup som barn og plukkede blomster og hjertegræs. Jeg husker stadig duften af køer og vild timian, lyden af lærkesang, insekternes summen og Østersøen evige brus. Derfor ramte Haveselskabets projekt”BLOMSTRENDE ÆRØ” mig lige i hjertekulen. Projektet går ud på at støtte op om arbejdet for flere vilde blomster og insekter på Ærø – de er nemlig i tilbagegang ligesom i resten af landet.
Her er hvad Haveselskabet skriver om projektet:

Ærø er kendt for sin smukke natur, men naturens udvikling går i den forkerte retning. Der er ikke længere blomstrende ukrudt på markerne, og der er langt færre vilde blomster i læhegn, grøfter og vejkanter end for blot få år siden.

Uden ukrudt er en kornmark som en ørken for et insekt, og når sejlivede og tætte græstuer har erstattet blomster som blåhat og liden klokke på de uopdyrkede arealer, er der hverken nektar eller pollen til insekterne. Deres livsgrundlag er forsvundet, og med tabet af insekterne forsvinder også livsgrundlaget for de fugle, padder og pattedyr, som lever af dem. Kort sagt: Biodiversiteten truet.

En gruppe ildsjæle på Ærø vil gøre noget ved dette. De har taget initiativ til at forbedre livsgrundlaget for de vilde dyr på øen. Der skal være føde og levesteder for mange forskellige arter af fugle, pattedyr, padder, insekter og andre smådyr.

Ildsjælene samarbejder med private lodsejere, der stiller arealer til rådighed, hvor der skal vokse flerårige, blomstrende planter, der er hjemmehørende i den danske natur og derfor tilpasset dyrelivet. Projektet sker desuden i dialog med kommunens tekniske forvaltning og en lokal naturvejleder.

 

 

Jeg samler alverdens materialer i skoven og bruger dem direkte og inddirekte i mit keramiske arbejde.
Min yndlingsjulepynt er disse ellekogler indhyllet i porcelæn, den hvide ‘kåbe’ gør dem enkle og poetiske.
100 stk. er nu leveret til julestund.dk

 

Blomster i værkstedet

Et krus bliver til en vase så foråret kan få plads.

 

og kagetall.

Når farver bare klæder hinanden.

 

 

1-DSC_80650001